Recepty > polévky > polévka s rýží a hráškem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 litry masového vývaru, hrst strouhané zeleniny (mrkev, petržel, celer), 2 hrsti uvařené rýže, 1 plechovka hrášku, oříšek másla, sůl, pažitka nebo petrželová nať
Recept na přípravu:
Do vařícího vývaru vložíme jemně nastrouhanou směs kořenové zeleniny, uvařenou rýži a sterilovaný hrášek. Povaříme do změknutí kořenové zeleniny a poté vložíme pro zjemnění oříšek másla s nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí.
Další recepty:
Pórková polévka s taveným sýrem vařená na mírném ohni.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Italská zeleninová polévka minestrone chutná posypaná strouhaným parmezánem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Jednoduchá špenátová polévka kterou ochutíme rozetřeným česnekem.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Mrkvovka s rýží
Ochutnejte recept polévka s rýží a hráškem.