Recepty > polévky > polévka s vaječným svítkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou vypsány v roceptu.
Recept na přípravu:
Připravíme si 2 litry zeleninového vývaru i se zeleninou a polévku pak doplníme petrželkou, měkkým sýrem (na jeden talíř jeden trojúhelníček - nejlépe sýr se šunkou) a svítkem. Svítek připravíme ze tří vajec, která ušleháme se čtvrtlitrem mléka a zahustíme strouhankou. Vmícháme i sekanou petrželku a pak usmažíme na oleji. Hotový nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky.
Další recepty:
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Saská soljanka se smetanou.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Šťovíková omáčka k masu, rybám či minutkám.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Šťovíková polévka s vejci.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Polévka se svítkem který nakrájíme na kostičky.
Boršč bez zelí
Polévka s vaječným svítkem přináší na české talíře svoji chuť.