Recepty

Recepty > polévky > polévka s vínem

Polévka s vínem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr vína, šťáva z 1 citronu, vanilka, mletá skořice, 2 hřebíčky, strouhaná kůra z citronu, 8 žloutků, 8 lžic moučkového cukru

Recept na přípravu:

Žloutky z vajec smícháme s cukrem do husté pěny a za stálého míchání zvolna přiléváme vroucí víno, svařené s ostatními přísadami. Polévku vrátíme na oheň a neustále šleháme, až zhoustne. Procedíme a ihned podáváme. Jako další chod po této polévce následuje obvykle sladký nákyp.

Další recepty:
Cibulačka z červené cibule se sýrovými toustíky.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hovězí guláš na červeném víně s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Zeleninový krém zasypeme nadrobnou pokrájenou zelenou petrželkou.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Halászlé z ryb.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Vichyssoise podáváme zastudena.
Boršč bez masa z tofu.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Brusinková omáčka s červeným vínem

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka s vínem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.