Recepty > ruská kuchyně > polévka šči
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Máslo, 1 cibule, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 2 l vývaru, 1 sklenice kyselého zelí, 300 g telecího masa, svazek petržele, bobkový list, mletý pepř
Postup přípravy:
Na rozpálením másle osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přisypeme mouku a osmahneme. Přidáme kyselé zelí, které jsme omyli v horké vodě. Přilijeme scezený vývar a přivedeme do varu. Poté přidáme telecí maso, které jsme předtím 5-6 minut povařili. Do hrnce přidáme petrželku, bobkový list a špetku pepře a vaříme na mírném ohni dvě a půl až tři hodiny. Před podáváním vyjmeme maso z polévky, nakrájíme je na větší kostky, vložíme do polévkové mísy a nalijeme na ně polévku. Z povrchu polévky sebereme tuk a vytáhneme petželku a bobkový list.
Společně s polévkou šči podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Další recepty:
ruský boršč, sýrová polévka, francouzská pórková polévka, ruská slepičí polévka, žampionová polévka, pirožky plněné masem, brokolicová krémová polévka, kvasnicová polévka s krupicí, dršťková polévka, sýrová roláda, květáková polévka, žampionový krém, česnečka, slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.