Recepty > polévky > polévka se zelenými smaženkami z vývaru
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru vývaru z masa, sůl, 6 kuliček pepře, 150 g kořenové zeleniny, cibule, bobkový list, 2 stroužky česneku, 4 kuličky nového koření, špetka tymiánu, zelená petrželka
Smaženky: vejce, sůl, 4 lžíce petrželky, lžíce nasekané cibule, lžíce polohrubé mouky, špetka mletého pepře, olej na osmažení
Recept na přípravu:
Vývar s nakrájenou zeleninou a kořením přivedeme k varu a vaříme, až zelenina změkne. V menší misce či hrnečku si rozšleháme vejce, přidáme jemně nakrájenou petrželku, cibuli, mouku, špetku soli a pepře a vidličkou dobře rozšleháme. Na pánvičce si rozpálíme olej, směs nabíráme kávovou lžičkou a pečeme malé smaženky. Hotové zelené smaženky dáme na talíř a přelijeme polévkou.
Další recepty:
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Bramborová česnečka s kořením.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krupicová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželovou natí.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Mexická fazolačka kterou ochutíme estragonovým octem.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Krémová česnečka s brambory.
Hovězí maso na houbách
Polévka se zelenými smaženkami z vývaru má své chuťové kouzlo.