Recepty > polévky > polévka sláva
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 brambory, 2 mrkve, 2 rajčata, 2-3 lžíce másla, 6 lžic kondenzovaného mléka, pepř, bobkový list, sůl, petrželka a 4 plátky bagety
Recept na přípravu:
Mrkve nastrouháme na plátky, brambory a rajčata nakrájíme na menší kousky a ve vodě se solí, bobkovým listem a pepřem uvaříme doměkka. Jakmile zelenina změkne, přidáme do polévky část másla a kondenzované mléko. Naléváme na talíř s opečenou bagetou a sypeme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Rýžové nudle s brokolicí ozdobíme čerstvou bazalkou.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Francouzská bramboračka
Polévka sláva přináší na české talíře svoji chuť.