Recepty

Recepty > polévky > polévka tarator

Polévka tarator

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 salátové okurky, 250 ml bílého jogurtu nebo smetany, 125 ml mléka, 2 stroužky česneku, malý svazek kopru, 8 vlašských ořechů, 1 lžíce oleje

Recept na přípravu:

Jogurt zřeďte mlékem, osolte a vmíchejte sekaný kopr. Přidejte prolisovaný česnek. Omyté okurky nastrouhejte a vmíchejte do jogurtu. Přidejte olej, dobře promíchejte a dejte chladit do ledničky. Podávejte s bílým pečivem. Každou porci před podáváním posypte sekanými vlašskými ořechy. Ozdobte tenkými plátky okurky. Do polévky můžete přidat osmaženou strouhanku nebo petržel.

Další recepty:
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí řízky naruby podáváme s vařenými brambory.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Studená rajská polévka s bazalkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Studená polévka tarator

Recepty
Motto

Polévka tarator má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.