Recepty > polévky > polévka vařená v hrnci
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g tuku, 60 g mouky, 150 g mrkve, zelená petrželka, 1 hrst jemných nudlí, sůl, 1,25-2 litru vody
Recept na přípravu:
Do rozpáleného tuku nasypeme jemně nastrouhanou mrkev. Mícháme, dokud neoschne, zasypeme moukou a ještě mícháme, až mouka zrůžoví. Zalijeme vodou, oslíme a povaříme 15 minut. Nakonec zavaříme nudle a přidáme najemno posekanou petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Rybí polévka z kapřích hlav
Polévka vařená v hrnci přináší na talíře svoji chuť.