Recepty

Recepty > polévky > polévka wonton

Polévka wonton recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 mrkev, 2 litry vody, 1 kostka kuřecího vývaru, 375 g brokolice, 1/2 lžičky sezamového oleje, 1 kytička šťovíku
Wontony: 25 g sušených čínských hub, 125 g pomletého vepřového masa, 125 g pomletého telecího masa, 1 zelená šalotka, 1 lžička světlé sojové omáčky, 2 lžice nasekaného šťovíku, 1/4 lžičky sezamového oleje, 3 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 32 ks wonton těstovinových čtverečků, 1 vejce

Recept na přípravu:

Mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo nahrubo nastrouháme. Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu, přidáme polévkovou kostku, olej, brokolici a mrkev. Vaříme nepřikryté asi 5 minut. Přimícháme šťovík. Při podávání vložíme do talířů nebo polévkových misek teplé wontony a přelijeme polévkou.

Wontony: Houby zalijeme horkou vodou a necháme stát 10 minut. Slijeme, odkrojíme rohy a zahodíme je. Houby nakrájíme na jemné nudličky. Smícháme houby, maso, zelí, kukuřici, šalotku, šťovík, olej a zázvor v malé misce a dobře promícháme. Na každý kousek těsta dáme lžičku směsi, pomažeme okraje vejcem, shrneme je dohromady a dobře stiskneme (vytvoříme tašku). Wontony vložíme do vařící vody a vaříme je nepřikryté 5 minut. Wontony jsou tenké čtverečky nebo kolečka z čerstvého nudlového těsta. Jakmile se otevře balení, musí se přikrýt vlhkou čistou utěrkou, aby nevysýchaly.

Další recepty:
Smažený hermelín se šunkou smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Klasický ruský boršč smetanu si každý přidává na talíř sám.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Dobrý boršč

Recepty
Motto

Polévka wonton přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.