Recepty > polévky > polévka wonton
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 mrkev, 2 litry vody, 1 kostka kuřecího vývaru, 375 g brokolice, 1/2 lžičky sezamového oleje, 1 kytička šťovíku
Wontony: 25 g sušených čínských hub, 125 g pomletého vepřového masa, 125 g pomletého telecího masa, 1 zelená šalotka, 1 lžička světlé sojové omáčky, 2 lžice nasekaného šťovíku, 1/4 lžičky sezamového oleje, 3 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 32 ks wonton těstovinových čtverečků, 1 vejce
Recept na přípravu:
Mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo nahrubo nastrouháme. Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu, přidáme polévkovou kostku, olej, brokolici a mrkev. Vaříme nepřikryté asi 5 minut. Přimícháme šťovík. Při podávání vložíme do talířů nebo polévkových misek teplé wontony a přelijeme polévkou.
Wontony: Houby zalijeme horkou vodou a necháme stát 10 minut. Slijeme, odkrojíme rohy a zahodíme je. Houby nakrájíme na jemné nudličky. Smícháme houby, maso, zelí, kukuřici, šalotku, šťovík, olej a zázvor v malé misce a dobře promícháme. Na každý kousek těsta dáme lžičku směsi, pomažeme okraje vejcem, shrneme je dohromady a dobře stiskneme (vytvoříme tašku). Wontony vložíme do vařící vody a vaříme je nepřikryté 5 minut. Wontony jsou tenké čtverečky nebo kolečka z čerstvého nudlového těsta. Jakmile se otevře balení, musí se přikrýt vlhkou čistou utěrkou, aby nevysýchaly.
Další recepty:
Smažený hermelín se šunkou smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Klasický ruský boršč smetanu si každý přidává na talíř sám.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Dobrý boršč
Polévka wonton přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.