Recepty > polévky > polévka z bílého chřestu
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g bílého chřestu, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý bílý pepř, několik lístků tymiánu
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme vychladnout. Chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé konce a zbytek důkladně oloupeme škrabkou. Do hrnce dáme očištěný chřest, zalijeme vodou, mírně osolíme a povaříme asi 10 minut. Vývar scedíme ke studené jíšce a důkladně promícháme. Z uvařeného chřestu odkrájíme hlavičky. Zbytek nakrájíme na kousky, vložíme do polévky a vše společně vaříme asi 15 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem, vložíme do ní odložené hlavičky chřestu a podle chuti doladíme solí a pepřem. Při podávání na talíři polévku ozdobíme několika lístky čerstvého tymiánu.
Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Kapustová polévka z vývaru.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z chřestu
Polévka z bílého chřestu přináší na talíře svoji chuť.