Recepty > polévky > polévka z bílých fazolí s těstovinami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g bílých fazolí, 2 lístky rozmarýny, 1 stroužek česneku, 50 g slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, masový vývar, sůl, mletý pepř, 100 g vařených těstovin, 1 lžíce sekané petrželové natě
Recept na přípravu:
Den předem namočené fazole uvaříme do měkka s rozkrájenými lístky rozmarýny a celým stroužkem česneku. Měkké fazole prolisujeme přes síto. V hrnci osmahneme drobně nakrájenou slaninu, přidáme prolisované fazole a rajčatový protlak. Polévku rozředíme vývare, osolíme, opepříme, přidáme vařené těstoviny, posypeme sekanou petrželovou natí a podáváme.
Další recepty:
Zeleninový krém zasypeme nadrobnou pokrájenou zelenou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Boršč bez masa z tofu.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Halászlé z ryb.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou na talíři posypeme pažitkou.
Vichyssoise podáváme zastudena.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Brusinková omáčka s červeným vínem
Ochutnejte recept polévka z bílých fazolí s těstovinami.