Recepty

Recepty > polévky > polévka z brambor a kyselých okurek

Polévka z brambor a kyselých okurek

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g brambor, sůl, mletý nebo drcený kmín, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 150 g kyselých okurek, 1 vejce

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme litrem vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Smetanu rozmícháme s moukou a vlijeme do hrnce, rozmícháme a necháme povařit. Okurky nakrájíme na tenké plátky a přidáme do polévky. Nakonec rozšleháme v hrnku vejce a tenkým pramínkem nalijeme do vařící polévky. Zamícháme, odstavíme, podáváme.

Další recepty:
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Studená omáčka k rybám okyselená citronovou šťávou.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z brambor

Recepty
Motto

Polévka z brambor a kyselých okurek přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.