Recepty > polévky > polévka z bramborové kaše
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g uzených žebírek (300 g uzeného masa), 80 g kořenové zeleniny, 600 g brambor, sůl, 500 ml mléka, 40 g másla, pažitka
Recept na přípravu:
Připravíme si vývar z uzeného masa a zeleniny, přidáme do něj jemnou bramborovou kaši s máslem a všechno dohromady dobře rozšleháme elektrickým šlehačem. Uzené maso obereme od kostí, jemně nakrájíme a přidáme společně s nasekanou pažitkou do polévky. Polévku podáváme ihned, aby neklesla pěna.
Další recepty:
Bramborová česnečka s kořením.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Krémová česnečka s brambory.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Tatarák z lososa natíráme na topinky.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Dršťkovka z hlívy ústřičné.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Bramboračka na kyselo kterou ochutíme octem.
Španělská polévka gazpacho
Polévka z bramborové kaše má své chuťové kouzlo.