Recepty

Recepty > polévky > polévka z celeru se salámem

Polévka z celeru se salámem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší celer (nebo 1/2 velkého), 1 mrkev, 1 cibule, 2 větší brambory, 2 bobkové listy, vývar, vegeta, sůl, máslo, hladká mouka, 100 g drůbežího salámu, pepř, pažitka, sušená hlíva (nemusí být), 2 lžíce zakysané smetany

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, k ní přidáme celer s mrkví nastrouhané na slzičky, brambory na drobné kostičky, promícháme a chvilku dusíme. Přidáme vodu, pepř, vegetu, hlívu, zalijeme vývarem a vaříme do doby, až brambory hodně změknou. Mezitím si uděláme jíšku z másla a hladké mouky, polévku zahustíme, do trošky polévky rozmícháme zakysanou smetanu, vlijeme zpátky do polévky a nakonec dáme nakrájený salám na proužky a prohřejeme, ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.

Další recepty:
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Polévka z celeru se smetanou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Šunkové noky do polévky zavaříme.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Smetanová celerová polévka kterou dochutíme kostičkami nakrájené osmažené housky.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Polévka z celeru se salámem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.