Recepty

Recepty > polévky > polévka z černého kořenu s mandlemi

Polévka z černého kořenu s mandlemi

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 polévkové lžíce mandlových vloček, 1/8 litru silné kávy, 500g černého kořene, 1 polévková lžíce citrónové šťávy, 2 středně velké cibule, 1 stroužek česneku, 1 polévková lžíce másla, 1 polévková lžíce mouky, 3/4 litru slepičího vývaru, 1/8 litru smetany, pepř, sůl, 1 kávová lžička cukru, strouhaný muškátový oříšek

Recept na přípravu:

Mandlové vločky přelijte horkou kávou a odložte stranou. Omyjte černý kořen, oloupejte ho pod tekoucí vodou, rozkrájejte na kousky a okamžitě vložte do vody s citrónem. Cibuli a česnek nakrájejte na kostičky a poduste na másle. Poprašte moukou, dobře promíchejte, poté přilijte vývar a nechte povařit. K tomu přidejte okapaný černý kořen a vše vařte 30 minut při mírné teplotě. Poté vše rozmíchejte pomocí tyčového mixéru na velmi jemný krém, přelijte smetanu a podle chuti okořeňte pepřem, solí a muškátovým oříškem. Na pánvi rozehřejte máslo. Mandle přeceďte, nechte okapat a opražte na másle. Přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Polévku rozdělte na 4 talíře a posypte mandlovými vločkami.

Další recepty:
Pikantní kuřecí guláš podáváme s přílohou.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Houbová svíčková s kousky hřibovitých hub.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Pikantní česnečka s chlebem.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Jitrnicová polévka do které přidáme uvařené kroupy.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kmínová polévka s noky z mouky ke které přidáme čerstvé máslo.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Kmínová polévka s vejci

Recepty
Motto

Polévka z černého kořenu s mandlemi má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.