Recepty > polévky > polévka z čerstvého zelí a rajčat
Suroviny potřebné pro přípravu:
K přípravě potřebné suroviny jsou vypsány v receptu.
Recept na přípravu:
Do vařící vody vložíme polovinu menší hlávky nakrájeného zelí, přidáme jednu nakrájenou a osmaženou cibuli, 3 nakrájená rajčata a 3 menší nakrájené brambory. Zahustíme světlou jíškou nebo nakonec troškou bramborové kaše v prášku a úplně nakonec přidáme maďarský paprikový protlak. Do hotové polévky přidáme nakrájenou osmaženou klobásu.
Další recepty:
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Tradiční kulajda kterou podáváme s čerstvým pečivem.
Svíčková z dýně hokaidó s tofu.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Omáčka na špagety z rajčat a zeleniny.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Polévka z cukety a brokolice se lžící kysané smetany.
Polévka z cukety do které všleháme zakysanou smetanu a bylinky.
Bramboráky se zelím
Polévka z čerstvého zelí a rajčat přináší na české talíře svoji chuť.