Recepty > polévky > polévka z čerstvých hub
Suroviny potřebné pro přípravu:
talíř čerstvých hub, 1 litr vody, sůl, kmín, 2 lžíce octa, 0,25 litru smetany, vaječný žloutek, 2 lžíce polohrubé mouky
Recept na přípravu:
Do vařící vody dáme pokrájené houby. Přidáme sůl, ocet, kmín. Vaříme asi 20 minut (podle tvrdosti hub). Zahustíme smetanou s rozmíchaným žloutkem a polohrubou moukou. Polévku z čerstvých hub vaříme mírně ještě 15 minut.
Další recepty:
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Brusinková omáčka k sýru dochutíme povidly.
Francouzská bramboračka z brambor.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Mléčná rýže s omáčkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou pokrájíme na kolečka.
Smaženice z hub mícháme dokud nezhoustnou.
Kmínová polévka s noky do níž přidáme čerstvé máslo.
Bramboračka z hub
Polévka z čerstvých hub má své chuťové kouzlo.