Recepty

Recepty > polévky > polévka z čertovského kotlíku

Polévka z čertovského kotlíku recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 ml silného vývaru, 100 ml sladké smetany, 2 vaječné žloutky, 2 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 cibule, 6 lžic kerblíku (nebo pažitky), sůl, žemle

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme si světlou jíšku. Rozšleháme ji s vývarem a povaříme. Do smetany rozšleháme žloutky a vlijeme ji za stálého míchání do polévky. Přisypeme nakrájený kerblík a stáhneme z ohně. Podáváme s kostičkami žemle osmaženými na másle.

Další recepty:
Houbovka se smetanou a pečivem.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Mléková polévka s rýží a kompotovaným ovocem.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Krémová česnečka s brambory.
Cuketový kotlík podáváme s chlebem.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Koprovka s vejcem uvařeným natvrdo.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Česnekový oukrop nalijeme na chléb.
Polévka z červené čočky a rajčat

Recepty
Motto

Polévka z čertovského kotlíku přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.