Recepty > polévky > polévka z červené čočky kari
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g červené čočky, 750 ml zeleninového vývaru nebo vody, 3 větší rajčata nebo 1 malá konzerva loupaných rajčat, 1 cibule, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 1 velká hrst čerstvého koriandru nebo petrželky, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, bobkový list
Recept na přípravu:
Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka. Pokud používáte čerstvá rajčata, nakrájejte je na malé kousky. Ve velkém hrnci, který použijete na vaření polévky, osmahněte na oleji nejprve cibuli, poté přidejte mrkev, čočku, kari, mletý kmín a nechte dusit na mírném ohni 2 minuty. Poté přidejte rajčata, bobkový list a zalijte asi 0,5 l vývaru nebo vody. Nechte vařit 25 minut. Na závěr přidejte česnek utřený se solí, opepřete a dosolte podle chuti. Těsně před podáváním přidejte čerstvě nasekaný koriandr.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Mexická fazolová polévka s rozmačkaným česnekem.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Kari rizoto s mraženou zeleninou.
Polévka z červené čočky a mrkve
Polévka z červené čočky kari přináší na české talíře svoji chuť.