Recepty > polévky > polévka z červené čočky, mrkve a kokosového mléka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat 1 lžíci másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 na kousky nakrájenou bílou část pórku, 1 červenou na malé kousky nakrájenou cibuli, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku tymiánu, 2 najemno nakrájené stroužky česneku, 1 velké oloupané a na kostičky nakrájené rajče, 1 lžíci rajčatového protlaku, 5 nahrubo nakrájených mrkví, 100 g červené čočky, 1 bobkový list, 200 ml kokosového mléka, sůl, mletý pepř, čerstvou petržel
Recept na přípravu:
Ve velkém hrnci nechám rozpustit máslo. Přidám olej, cibuli, pórek, kmín, tymián a několik minut vařím, dokud zelenina nezměkne. Přidám česnek, mrkev, rajče a rajčatový protlak a vařím 3 minuty. Potom do hrnce nasypu čočku a naliji 900 ml vody. Přidám bobkový list a sůl a černý pepř podle chuti. Přikryji a zvolna vařím asi 20 minut, dokud zelenina a luštěniny nezměknou. Sejmu z plotny, odstraním bobkový list a ručním mixérem umixuji polévku. Postupně naliji kokosové mléko, zvolna ohřeji a dokořením. Podávám s nakrájenou petrželkou a drceným černým pepřem.
Další recepty:
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Polévka z červené čočky s kari přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Polévka z červené čočky a kokosového mléka vaříme cca 15 minut.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z červených fazolí z konzervy
Polévka z červené čočky, mrkve a kokosového mléka přináší na talíře svoji chuť.