Recepty > polévky > polévka z červené čočky s bramborem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g červené čočky, olej, 1 cibule, zeleninový bujon, 3 brambory, 1 mrkev, 2 lžíce smetany, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Rozehřejeme olej, přihodíme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou orestujeme, přidáme červenou čočku a krátce podusíme. Přilijeme vodu, přidáme kostku zeleninového bujonu, na kostičky nakrájené brambory a mrkev a 15 minut vaříme. Když začne obsah hrnce houstnout, odstavíme z plotny a rozmixujeme ponorným mixerem. Nakonec do polévky vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Dýňová polévka se zázvorem na jejíž povrch nasypeme slané sušenky.
Polévka z červené čočky a rajčat kterou vaříme do změknutí čočky.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Česnečka s bramborem a kostičkami osmaženého chleba.
Polévka z červené čočky s koriandrem, lístky čerstvého koriandru.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Smažené kuře na koriandru podáváme s dušenou rýži a zeleninovou oblohou.
Polévka z červené čočky se zázvorem
Ochutnejte recept polévka z červené čočky s bramborem.