Recepty > polévky > polévka z červené čočky s kari
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g červené čočky, 750 ml zeleninového vývaru nebo vody, 3 větší rajčata nebo 1 malá konzerva loupaných rajčat, 1 cibule, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 1 velká hrst čerstvého koriandru nebo petrželky, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, bobkový list
Recept na přípravu:
Pokud používáme čerstvá rajčata, nakrájíme je na malé kousky. V hrnci osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, čočku, kari koření, mletý kmín a necháme dusit 2 minuty na mírném ohni. Poté přidáme rajčata, bobkový list a zalijeme 500 ml vývaru nebo vody. Necháme vařit 25 minut. Na závěr přidáme česnek utřený se solí, opepříme a dosolíme podle chuti. Těsně před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z červené čočky do níž nakonec vmícháme smetanu.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Boršč bez masa z tofu.
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Polévka z červené čočky a rajčat kterou vaříme do změknutí čočky.
Žampionová polévka s celerem.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Polévka z červené čočky pro děti
Ochutnejte recept polévka z červené čočky s kari.