Recepty > polévky > polévka z červené čočky s koriandrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g červené čočky, 100 g mrkve, 50 g řapíkatého celeru, 25 g česneku, 60 g cibule šalotky, 50 g zázvoru, 100 g rajčat, 30 ml olivového oleje, koření tandoori masala, 2 g chilli papričky, 15 g čerstvého koriandru, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Mrkev, řapíkatý celer, šalotku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Česnek, chilli a zázvor nakrájíme nadrobno. V hrnci ohřejeme olivový olej a postupně přidáváme mrkev, řapíkatý celer a šalotku. Po chvíli přidáme česnek, zázvor a chilli a nakonec rajče bez jadýrek a suchou červenou čočku (nemusí se namáčet). Minutu restujeme a pak zalijeme vodou a vývarem. Přidáme koření tandoori masala. Vaříme alespoň čtvrt hodiny, až je čočka měkká. Dochutíme solí, pepřem a teprve nyní přidáme lístky čerstvého koriandru.
Další recepty:
Boršč bez masa z tofu.
Polévka z červené čočky a rajčat kterou vaříme do změknutí čočky.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z červené čočky do níž nakonec vmícháme smetanu.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Žampionová polévka s celerem.
Smažené kuře na koriandru podáváme s dušenou rýži a zeleninovou oblohou.
Polévka z červené čočky pro děti
Ochutnejte recept polévka z červené čočky s koriandrem.