Recepty > polévky > polévka z červené čočky se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g červené čočky, 100 ml smetany, 1 cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 2 růžičky brokolice, 1 kostka zeleninového bujonu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce římského kmínu, špetka sušeného tymiánu
Recept na přípravu:
Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji, přidejte římský kmín a osmahněte. Zalijte litrem vody, přidejte pokrájené brambory, mrkev, koření a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne. Přidejte červenou čočku, brokolici a provařte. Zjemněte smetanou a nechte pod pokličkou dojít, dokud čočka nezměkne.
Další recepty:
Polévka z červené čočky k níž přimícháme smetanu.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Mexická fazolová polévka s rozmačkaným česnekem.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Polévka z červené čočky a mrkve
Polévka z červené čočky se smetanou přináší na české talíře svoji chuť.