Recepty > polévky > polévka z červené čočky se sojovou omáčkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g červené čočky, 1 mrkev, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, sojová omáčka, citronová šťáva, pepř, petrželka, 2 kostky slepičího bujonu, oregano nebo bazalka
Recept na přípravu:
Červenou čočku dáme vařit do 500 ml vody, přidáme nakrájenou mrkev a kostky bujónu. Nakrájenou cibulku a česnek lehce osmažíme na oleji, přidáme sojovou omáčku a koření. Přidáme do vařící se polévky. Polévka je hotová, když čočka zežloutne a polévka zhoustne. Dochutíme citronem, pepřem a petrželkou.
Další recepty:
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Polévka z červené čočky s kari přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Polévka z červených fazolí z konzervy
Polévka z červené čočky se sojovou omáčkou přináší na talíře svoji chuť.