Recepty

Recepty > polévky > polévka z červené čočky a zeleniny

Polévka z červené čočky a zeleniny

Suroviny potřebné pro přípravu:

80 g červené čočky, 2 střední brambory, 3 velké mrkve, čerstvý zázvor, čerstvá petrželka

Recept na přípravu:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kusy. Spolu s červenou čočkou a zázvorem vaříme do změknutí. Po uvaření odebereme polovinu polévky do misky. Umixujeme do hladka a vrátíme zpět do hrnce. Ochutíme solí, pepřem a čerstvou petrželkou. Červená čočka se navíc nemusí předem namáčet, hotová bude do patnácti minut.

Další recepty:
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Kyselica s klobásou paprikovou.
Valašská kyselica s brambory.
Zeleninový boršč do kterého přidáme nakrájené maso.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Rajská omáčka z rajských jablíček s rýží.
Polévka z červené čočky se zázvorem dochucená pár kapkami citronové šťávy.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Dobrý boršč z dobrých surovin.
Krémová česnečka se zvýrazněnou chutí stroužkem prolisovaného česneku.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Polévka z červené čočky a zeleniny má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.