Recepty > polévky > polévka z červené řepy a bílého jogurtu
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g červené řepy, 150-200 g bílého jogurtu, 1 vejce, sůl, 1 lžíce másla, 1 lžíce octa, kopr
Recept na přípravu:
Očištěnou červenou řepu nastrouháme a uvaříme v 1-1,5 l osolené vody. Když je řepa měkká, přidáme bílý jogurt, ve kterém jsme rozmíchali vejce, ocet, kopr, máslo, promícháme a necháme ještě chvíli povařit. Podle chuti dosolíme.
Další recepty:
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Mléková polévka s rýží a kompotovaným ovocem.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Krémová česnečka s brambory.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Koprovka s vejcem uvařeným natvrdo.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Česnekový oukrop nalijeme na chléb.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Polévka z červené čočky a rajčat
Polévka z červené řepy a bílého jogurtu přináší na české talíře svoji chuť.