Recepty > polévky > polévka z červené řepy s vejcem
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg červené řepy, smetana, lžíce mouky, vejce, sůl, trocha cukru, citronová šťáva
Recept na přípravu:
Očištěnou a ostruhanou řepu nastrouháme a vaříme asi 20 minut do měkka. Polévku z červené řepy pak zahustíme smetanou se lžící mouky a ještě povaříme. Přidáme rozkvedlané vejce, sůl, cukr a citronovou šťávu.
Další recepty:
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Mozečková polévka se žloutkem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Krémová polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy s vejcem má své chuťové kouzlo.