Recepty

Recepty > polévky > polévka z červené řepy se smaženým lilkem

Polévka z červené řepy se smaženým lilkem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 červená řepa, 1,25 litru vody, 1 velká cibule, 100 g kořenové zeleniny, 2 loupaná rajčata, olej, sůl, mletý pepř, snítka fenyklové nati, 1 lžička estragonu, kelímek kysané smetany, 1 malý lilek, 1 vejce a 30 g hladké mouky s 1 dl (dle potřeby) bílého vína na těstíčko

Recept na přípravu:

Oloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Omyjeme lilek a zeleninu. Lilek oloupeme, pokrájíme na kolečka o síle asi 0,5 cm, uložíme na větší talíř, posolíme a necháme „vypotit“. Napůl uvařenou řepu vyjmeme a pokrájíme na kusy (můžeme i ozdobným nožem). Na olej dáme do většího hrnce zesklovatět cibuli a k ní přidáme osmažit pokrájenou kořenovou zeleninu a rajčata. Vše zalijeme vývarem z řepy, přidáme estragon a kousek fenyklové nati, (nemáme-li dáme snítku libečku). Vaříme do měkka. Vypocený lilek vymačkáme a důkladně vysušíme v ubrousku nebo v čisté utěrce. Plátky lilku máčíme v těstíčku z vejce, mouky, vína a špetky soli a vkládáme do rozpáleného oleje na pánev. Osmažené placičky dáme na talířích do polévky jako vložku. Uprostřed talíře lžičkou upravíme kopeček kysané smetany.

Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Francouzská pórková polévka do které nasypeme na kostičky opražené housky.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Hustá květáková polévka zjemněná smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová knedlíčková polévka do které přidáme nudle.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Polévka z červené řepy

Recepty
Motto

Polévka z červené řepy se smaženým lilkem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.