Recepty > polévky > polévka z červených fazolí
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 2 porce: 4 snítky čerstvé petrželky, 200 g konzervovaých loupaných rajčat, 1 cibule, 300 g červených fazolí, 2 stroužky česneku, tymián, sůl, oregano, chilli, mletý černý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 0,5 litru zeleninového vývaru
Recept na přípravu:
Zeleninový vývar ohřejeme. Vařené červené fazole rozdělíme na polovinu a polovinu rozmixujeme s naběračkou vývaru. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme najemno. V hrnci s olivovým olejem restujeme cibuli s česnekem do zlatavé barvy. Cibuli s česnekem podlijeme vývarem a pomalu přikryté dusíme alespoň 5 minut. Do cibulového základu vložíme celé vařené fazole, trochu nasekané petrželky, tymián, oregano, chilli a špetku čerstvě mletého pepře. Zprudka restujeme několik minut. Potom přidáme mixovanou fazolovou kaši, promícháme a přidáme oloupaná rajčata. Ještě jednou dobře promícháme a pomalu vaříme asi 20 minut. Přidáváme vroucí vývar a dochutíme.
Polévku z červených fazolí podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželkou a s čerstvým pečivem.
Další recepty:
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Polévka z červených fazolí z konzervy
Polévka z červených fazolí přináší na talíře svoji chuť.