Recepty

Recepty > polévky > polévka z červených fazolí se zeleninou a bramborem

Polévka z červených fazolí se zeleninou a bramborem

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g červených fazolí, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 brambora, 1 lžíce sádla, 1 vrchovatá lžíce mouky, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 2 lžíce octa, 250 ml smetany na vaření, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Oprané fazole namočíme večer do studené vody. Ráno přidáme bobkové listy, nové koření a pod pokličkou vaříme do změknutí. Zatím rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku. Odstavíme a necháme vychladnout. Mrkev, petržel a bramboru nakrájíme na kousky. Až jsou fazole téměř měkké, přidáme do hrnce jíšku, pokrájenou zeleninu, pepř, majoránku a vaříme do úplného změknutí fazolí. Pak polévku osolíme, okyselíme octem, přilijeme smetanu, promícháme a necháme přejít varem. Vytáhneme bobkové listy a kuličky koření. Při podávání posypeme na talíři zelenou petrželkou.

Další recepty:
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Rybí polévka z kapřích hlav

Recepty
Motto

Polévka z červených fazolí se zeleninou a bramborem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.