Recepty > polévky > polévka z červených fazolí z konzervy
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 konzerva fazolí v tomatě, 1 malý rajský protlak, 1 cibule, 1 mrkev, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, klobása nebo párky (nemusí být), čubrica, špetka chilli, sůl, olej, 1 litr vody nebo zeleninového vývaru
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme moukou, vmícháme protlak a zasmahneme. Zalijeme studeným vývarem, prošleháme a přivedeme k varu. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, sůl, koření a vaříme do změknutí. Ke konci vaření přidáme fazole i s nálevem, eventuelně nakrájené párky a necháme přejít varem. Na talíři můžeme přizdobit čepicí ze zakysané smetany.
Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Rybí polévka z kapřích hlav
Polévka z červených fazolí z konzervy přináší na talíře svoji chuť.