Recepty > polévky > polévka z chleba
Suroviny potřebné pro přípravu:
1250 ml vody, 150 g tvrdého chleba, 200 g kořenové zeleniny, 50 g slaniny, 1 vejce, sůl, česnek, kmín, pažitka
Recept na přípravu:
Do hrnce dáme chléb a zeleninu, zalijeme studenou vodou a postupně vaříme do měkka. Polévku prolisujeme, doplníme šlehaným vajíčkem, které necháme v polévce srazit. Nakonec přidáme najemno nakrájenou rozškvařenou slaninu, osolíme, okmínujeme a přidáme česnek a pažitku.
Další recepty:
Gulášová polévka z hovězího masa ke které přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný česnek.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Zelňačka z bílého zelí kysaného.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Rychlá polévka s nudlemi je rychle hotova.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Polévka z tvrdého chleba
Polévka z chleba přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.