Recepty > polévky > polévka z chleba s houbami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce másla, 1 větší cibule, 20 dkg čerstvých hub nebo hrst sušených, sůl, kmín, 4 krajíčky tvrdého chleba, polovina kostky masoxu, 2 stroužky česneku, pažitka, trocha krájené slaniny
Recept na přípravu:
Houby uvaříme doměkka a pokrájíme. Na másle osmažíme oloupanou pokrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme houby, jemně pokrájenou slaninu a rozlámaný chléb a vaříme. Polévku můžeme propasírovat. Dochutíme nastrouhaným česnekem a masoxem. Krátce povaříme a nakonec přidáme nadrobno pokrájenou pažitku.
Další recepty:
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Kapustnica s vařenými brambory.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Zapečené těstoviny s brokolicí
Polévka z chleba s houbami přináší na české talíře svoji chuť.