Recepty > polévky > polévka z chřestu
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g chřestu, olej, 1 cibule, 0,7 l zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 0,1 l sladké smetany, 1 lžička cukru, 0,05 l suchého bílého vína
Recept na přípravu:
Chřest očistíme, tvrdé konce odřízneme, nakrájíme na menší kousky, umyjeme a osušíme. Na rozpáleném oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme chřest a za občasného promíchání dusíme několik minut. Poté chřest zalijeme horkým vývarem, přikryjeme a vaříme doměkka. Část chřestu vyndáme, zbytek rozmixujeme, osolíme, okořeníme, zalijeme smetanou, vínem a ještě několik minut vaříme. Poté vrátíme zpět odložený chřest a polévku zjemníme cukrem.
Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Chalupnická polévka z podmáslí s toastíky.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Koprová omáčka z podmáslí a smetanou.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme kolečka klobásy.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Kuře s chřestem pečené v alobalu
Polévka z chřestu přináší na české talíře svoji chuť.