Recepty

Recepty > polévky > polévka z chřestu s nočky

Polévka z chřestu s nočky

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g karotky, 250 g bílého chřestu, 250 g zeleného chřestu, 3/4 litru zeleninového vývaru, 1/8 litru mléka, 10 g másla, 60 g mouky, 1 vejce, sůl, pepř, špetka muškátu

Recept na přípravu:

Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky. Chřest omyjeme. Bílý loupeme a odřízneme dřevnaté konce. Ze zeleného odřízneme velké kusy konců a nakrájíme na kousky. Slupky a konce chřestu vaříme ve vývaru na mírném ohni asi 20 minut. Mléko, tuk, špetku soli a muškátu povaříme. Přidáme mouku a mícháme, dokud se těsto neodlepuje od stěn nádoby. Přimícháme vajíčko. Dvěma chladnýma lžičkama vytváříme nočky. Slijeme chřestové slupky a vývar zachytíme a vaříme. Mrkev a chřest v něm ještě asi 12 minut povaříme. Knedlíčky necháme asi 10 minut ve slané vodě. Polévku dochutíme kořením a podáváme s nočky. Můžeme ji ještě ozdobit najemno nakrájeným kerblíkem.

Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Čínská rýže se hodí pro konzumaci hůlkami.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Polévka z chřestu kterou zjemníme cukrem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Krupicová polévka s vajíčkem a strouhaným sýrem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Chřestová polévka z bílého chřestu

Recepty
Motto

Polévka z chřestu s nočky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.