Recepty

Recepty > polévky > polévka z cibule a čekankových puků

Polévka z cibule a čekankových puků

Suroviny potřebné pro přípravu:

800 g cibule, 3 velké čekankové puky, 2 brambory, sypký zeleninový bujón, majoránka, sůl, pepř, máslo, opečený chléb

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zezlátnout na másle. Přidáme čekankové puky, které jsme zbavili spodní hořké části a nakrájeli na proužky. Přidáme vodu - asi 3 litry, 1 lžičku sypkého zeleninové bujónu, sůl, pepř, majoránku. Vaříme a po chvíli přidáme oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké, vše rozmixujeme. Podáváme s opečeným chlebem.

Další recepty:
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Brynzová polévka z tohoto sýra.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Italská Minestrone s rajčaty.
Zeleninová polévka s houbami

Recepty
Motto

Polévka z cibule a čekankových puků má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.