Recepty > polévky > polévka z citronové šťávy
Suroviny potřebné pro přípravu:
lžička cukru, lžička mletého pepře, 100 ml citronové šťávy, lžička soli, stroužek česneku, 30 g sekané petrželky
Recept na přípravu:
Do varu uvedeme asi 800 ml vody a vsypeme do ní pepř, utřený česnek, cukr a sůl. Promícháme, přidáme petrželku a povaříme 5 minut. Pak vlijeme citronovou šťávu a sejmeme z tepla. Ponecháme 1 hodinu rozležet a poté přecedíme. Polévku můžeme podávat teplou i studenou.
Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Dršťkovka z hlívy ústřičné.
Rajská omáčka s hovězím masem z protlaku.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Bramborová česnečka s kořením.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Dršťkovka z ovesných vloček
Polévka z citronové šťávy má své chuťové kouzlo.