Recepty > polévky > polévka z cizrny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g sušené cizrny, 3 kedlubny, 2 cibule, 1 zeleninový bujón, olej, sůl, pepř, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Cizrnu den předem namočíme v litru vody. Druhý den nakrájíme cibuli a kedlubny na malé kostičky, ve větším kastrolu osmažíme na rozpáleném oleji. Poté zalijeme litrem vody, přidáme zeleninový bujón, okapanou cizrnu a 60 minut vaříme, dokud není cizrna měkká. Podle chuti osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Při podávání na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Česnečka s bramborami
Hustá dršťková polévka s rohlíkem.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Zelné závitky - hlávku zelí uvaříme...
Česnečka se sýrem a šunkou ze zeleninového bujónu.
Dršťková polévka z důkladně propraných drštěk.
Slovenská kyselice - vepřovou plec nebo uzené maso nakrájíme na kostičky...
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Polévka česnečka vzpruží.
Červený boršč z hovězího a vepřového masa.
Krupičková polévka
Ochutnejte recept polévka z cizrny.