Recepty > polévky > polévka z cukety
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší cuketa, 3 brambory, 1 menší cibule, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari koření, hrst bylinek (petrželka, libeček, apod.), špetka soli
Recept na přípravu:
Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a cuketu. Přidáme kari koření, sůl a zalijeme vodou, jen asi 1 cm nad okraj zeleniny (aby polévka nebyla moc řídká). Vaříme doměkka, celý obsah hrnce rozmixujeme dohladka ponorným mixérem a všleháme zakysanou smetanu a bylinky. Krátce povaříme a můžeme podávat.
Další recepty:
Hovězí maso s křenem z pasty.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Tradiční kulajda kterou podáváme s čerstvým pečivem.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Dršťková polévka z václavek k nimž vmícháme prolisovaný česnek.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Polévka z cukety, kari a sýra
Polévka z cukety přináší na české talíře svoji chuť.