Recepty > polévky > z cukety a lilku
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lilky, 4 cukety, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíce oregana, 12 hub, 1/2 lžičky pepře
Recept na přípravu:
Cuketu, lilek a houby nakrájejte na velké kousky, položte na plechy vyložené pečící folií přidejte nakrájenou cibuli a česnek, pokapejte olivovým olejem, vložte do předem vyhřáté trouby, ve které pečte 35-50 minut. Rozmixujte větší část zeleniny a přidejte do velkého hrnce. Poté přidejte druhou polovinu zeleniny, uveďte do varu a nechte pomalu probublávat. Nakonec dochuťte oreganem, pepřem a solí dle chuti.
Další recepty:
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Polévka z cukety a brokolice se lžící kysané smetany.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Polévka z cukety do které všleháme zakysanou smetanu a bylinky.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Tradiční kulajda kterou podáváme s čerstvým pečivem.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Krémová polévka z brokolice kterou rozmixujeme.
Polévka z cukety a rajčat
Polévka z cukety a lilku přináší na české talíře svoji chuť.