Recepty > polévky > polévka z droždí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 1/4 litru vývaru, 1 cibule, 2 lžíce oleje nebo sádla, 40g čerstvého droždí, 1 vejce, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, pažitka
Recept na přípravu:
Rozehřejeme olej nebo sádlo, na kterém osmahmene nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a mícháme tak dlouho, až se osmaží dorůžova. Přidáme vajíčko a mícháme, až se vytvoří malé hrudky. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a 7 minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme masoxem.
Hotovou polévku posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.
Další recepty:
Chlebová polévka - chlebové krajíce nakrájíme.
Pórková polévka s taveným sýrem - nakrájený pórek vložíme do osolené vody...
Sýrový vývar z hovězího masa se žloutky.
Maďarský kuřecí perkelt s paprikou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je klasika.
Hovězí guláš nejlépe z kližky.
Kotlety se sýrem ementálem nebo eidamem.
Rybí karbanátky z tresky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky z kuřecího vývaru.
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Rybí polévka
Ochutnejte recept polévka z droždí.