Recepty > polévky > polévka z droždí s kořenovou zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, 150 g kořenové zeleniny (výborná je též mražená polévková směs), 1,5 litru vody, sůl, 50 g droždí, 1 cibule, mletý pepř, zelená petrželka, cibulková nať, 2 dny staré rohlíky a lžíce oleje na jejich osmahnutí
Recept na přípravu:
Na jedné lžíci oleje opražíme jemně posekanou polovinu cibule a očištěnou, nadrobno pokrájenou zeleninu. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Na druhé lžíci oleje zpěníme pokrájený zbytek cibule. Když cibule začne růžovět, přidáme rozdrobené droždí a opražíme. Když začne krásně vonět, přidáme ho do polévky. Dochutíme mletým pepřem a posekanými zelenými natěmi. Rohlíky nakrájíme na kolečka, opražíme na lžíci oleje a vkládáme do polévky na talíři.
Další recepty:
Francouzská pórková polévka do které nasypeme na kostičky opražené housky.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Chřestový krém krátce povaříme.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Polévka z droždí s cibulkou.
Játrová knedlíčková polévka do které přidáme nudle.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Knedlíčky z droždí
Polévka z droždí s kořenovou zeleninou přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.