Recepty

Recepty > kuře > polévka z drůbežích žaludků s kořenovou zeleninou

Polévka z drůbežích žaludků s kořenovou zeleninou

Potřebné suroviny:

200 g žaludků, 1,5 l vody, sůl, 1/4 celeru, 1-2 mrkve, 1 cibule, 1 stroužek česneku, petrželka, sůl

Postup přípravy:

Žaludky omyjeme, případně zbavíme zbytků sliznice a vložíme je do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, ihned přidáme dobře očištěnou kořenovou zeleninu v celku, oloupanou cibuli i česnek a doplníme solí. Hrnec uzavřeme. Asi za 20 minut vypneme zdroj tepla, vychladlý hrnec otevřeme, vyjmeme měkkou zeleninu a žaludky případně ještě podle potřeby dále upravujeme. Když jsou zcela měkké, vývar procedíme do jiného hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a tence nakrájené žaludky. Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.

Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Husí játra jako minutka s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Polévka z kuřecích žaludků

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla polévka z drůbežích žaludků s kořenovou zeleninou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.