Recepty > polévky > polévka z drůbků se žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 ks drůbků, 1 malá mrkev, 2 brambory, 40 g másla, 40 g mouky, 50 g žampionů, 1 lžička másla, 2 vaječné žloutky, 1,25 litru vývaru z drůbků, sůl, pažitka
Recept na přípravu:
Drůbky uvaříme v osolené vodě s mrkví a brambory. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z drůbků, důkladně rozšleháme a povaříme. Do hotové polévky vložíme na drobno pokrájené drůbky, mrkev, brambory a houby dušené na másle. Poté polévku odstavíme z ohně, za stálého šléhání přidáme 2 rozšlehané žloutky, dosolíme a na talíři ještě drůbkovou polévku posypeme zelenou pažitkou.
Další recepty:
Zelná polévka s klobásou a brambory.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z drůbežích srdíček ke které přidáme zavářku.
Babiččina rajská kterou podáváme s masovými kuličkami.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kuřecí zavářka do polévky kterou sedm minut zavaříme.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Kuřecí kapsa plněná žampiony podáváme s omáčkou a rýží.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Sýrová polévka se zeleninou
Ochutnejte recept polévka z drůbků se žampiony.