Recepty > polévky > z dýně Hokaido
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 dýně Hokaido, 1-2 cibule, 2 lžíce oleje, smetana, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme nadrobno. Dýni omyjeme a oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokud chceme, dýni loupat nemusíme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a nakrájenou dýni. Po chvíli přilijeme vodu a dusíme, dokud dýně nebude měkká. Poté dýni rozmixujeme nebo rozšťoucháme. Polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Polévka z dýně Hokaido je velice dobrá.
Další recepty:
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Krémová polévka z brokolice kterou rozmixujeme.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Polévka z cukety a brokolice se lžící kysané smetany.
Svíčková z dýně hokaidó s tofu.
Polévka z cukety do které všleháme zakysanou smetanu a bylinky.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Tradiční kulajda kterou podáváme s čerstvým pečivem.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Polévka z cukety a rajčat
Polévka z dýně Hokaido přináší na české talíře svoji chuť.