Recepty > polévky > polévka z dýně Kabotcha
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 dýně celá neloupanáKabotcha, sůl, pepř, trocha oleje, 2 větší mrkv, větší červená řepa.
Recept na přípravu:
Dýni omyjeme, neloupeme, celou i s kůrou ji nakrájíme na větší kostky, které vložíme na rozpálený olej. Promícháme a necháme pod pokličkou za občasného míchání chvíli dusit. Nepodléváme! Zatím ne. Jakmile vidíme, že kostky dýně jsou trochu rozdušené (stále dáváme pozor, aby se nepřipálila), osolíme je, opepříme a přilijeme vodu. Zatímco se dýně dusí, vložíme si do vroucí vody různé tvary z oloupané mrkve a červené řepy. Hvězdičky krájím nožem a po 20 hvězdičkách se upřímně uchyluji ke krájení trojúhelníčků. Zbylou zeleninu je vhodné schovat do další, zeleninové polévky, nebo nedělat různé tvary, ale mrkve a řepu nakrájet jednoduše na kostičky a použít tak zeleninu celou. V malém hrnku s vodou necháme mrkev i řepu uvařit do měkka a teprve poté ji přidáváme do polévky. Je zcela na nás, zda použijeme i vývar a dýňovou polévku rozředíme ještě mrkvovo-řepovým vývarem nebo zda přidáme pouze čistou zeleninu. Polévku již ničím nezahušťujeme, je dostatečně krémová.
Další recepty:
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Bramborová polévka s koprem do které přidáme rozkrájená vejce.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Svíčková z dýně hokaidó překvapí svou chutí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Italská rajčatová omáčka kterou ozdobíme lístky bazalky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Rychlá polévka z červené čočky kterou vaříme, až čočka zežloutne.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Polévka z dýně Hokaido
Polévka z dýně Kabotcha má své kouzlo.