Recepty > polévky > polévka z hermelínu
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hermelín, polovina hrnku strouhanky, lžíce másla, 3/4 litru vývaru, 1 vejce, sůl, vegeta, muškátový oříšek, kari koření
Recept na přípravu:
Strouhanku osmažíme na másle, zalijeme horkým vývarem, přidáme nakrájený sýr a pomixujeme a dáme vařit. když polévka vaří zahustíme vejcem, okořeníme, osolíme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
Další recepty:
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme kolečka klobásy.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolačka s klobásou
Polévka z hermelínu přináší na české talíře svoji chuť.