Recepty > polévky > polévka z hlavy a vnitřností kapra
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 hlavy z kapra, vnitřnosti ze 2-3 kaprů, kousek pórku, lžíce másla, sůl, mletý pepř, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 1 malá cibule, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, petrželová nať
Recept na přípravu:
Očištěné hlavy zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme kuličky koření, bobkový list, rozpůlenou cibuli a uvaříme (20 minut). Na pánvi rozehřejeme máslo, nasypeme drobně pokrájený pórek a na malé kousky nakrájené oprané a okapané vnitřnosti. Za stálého míchání osmažíme. Osolíme, opepříme, vmícháme mouku a ještě společně chvíli smažíme. Vývar přecedíme, nasypeme do něho osmažené vnitřnosti a krátce vše povaříme. Nakonec do polévky vložíme maso obrané z hlav, podle chuti dosolíme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Nakonec do polévky přidáme zelenou petrželku.
Další recepty:
Svíčková z králíka halali zelenina.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Krémová česnečka z mléka.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kapustová polévka z vývaru.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Polévka z hlavy kapra
Polévka z hlavy a vnitřností kapra přináší na talíře svoji chuť.