Recepty > polévky > polévka z hlívy ústřičné s pepřem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1-1,5 litru masového vývaru (může být z kostky), 600 g hlívy ústřičné, 6 brambor, 1 lžička barevných pepřů, 2 nová koření, 1 bobkový list, 1 lžička estragonu, 100 g taveného sýra, špetka bílého pepře, 4-6 plátků citrónu
Recept na přípravu:
Do hrnce vlijeme sklenici vývaru, přidáme nakrájenou na nudličky hlívu a na kostičky brambory, přisypeme barevný pepř, bobkový list a nové koření. Vaříme do měkka postupně přilévajíce vývar. Před koncem přidáme estragon a bílý pepř. Odlijeme si sklenici vývaru, rozmícháme v ní tavený sýr, vlijeme zpět do polévky a pečlivě promícháme. Každou porci podáváme s plátkem citrónu.
Další recepty:
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Polévka z hlívy ústřičné s pepřem má své kouzlo.